Gott vin och löshoppning
Igår jobbade vi bara till lunch och vi var alla lite slitna så Pedro tyckte att vi kunde löshoppa hästarna som behövde röras på. Det var kanske inte enligt handboken, men eftersom ridhuset endast är 20*40 så fungerade det rätt bra utan en ring som man annars brukar ha. Här fick hästarna galoppera fritt i ridhuset och skutta över en liten serie som Pedro byggt upp med egengjorda bommar och stolar som hinderstöd. Hästarna tyckte det var kul och ett par stycken hoppade riktigt fint.
Igår var vi på ett mysigt litet café i Póvoa de Vazim och mötte några vänner till Pedro och hans flickvän Carina. Vi blev bjudna på middag i deras lägenhet och vilken lägenhet det var! Läget var perfekt med utsikt över havet, väldigt fräscht och stort. Men jag antar att en sådan lägga kostar några kronor. Det var en väldigt trevlig kväll och vi blev bjudna på fantastiska röda viner av Serré. Även om jag inte är någon finsmakare så tycker jag det är gott med vin och det vi drack igår kan nog ha varit det godaste ever. Vi åt även god mat och spelade spel (typ Wii). Väldigt trevliga människor som jag säkert kommer träffa igen.
Idag har vi haft världens slappardag. Jag har sovit hela förmiddagen, ätit lunch, kollat på film och nu ligger jag framför datorn. Men tror det har varit bra för mig med en dags återhämtning. Mår bättre, men är fortfarande risig och hostar massor. Får se hur mycket jag kan jobba imorgon men då är det åtminstone bara longering på schemat.
Vi har också hunnit med ett resturangbesök i lördags. Det var en typisk portugisisk resturang och jag åt en laxbit som var mumma. Maten här i Portugal är lite annorlunda jämfört med Sverige (såklart..). En av de största skillnaderna tycker jag är såser. I Sverige har vi mycket tillbehör till maten. Här är det ganska enkelt, ev finns det majonnäs och ketchup, men inga andra såser. De saltar de inte maten så mycket som vi gör i Sverige. Allt vi har ätit har varit supergott tycker jag, enkelt men gott. Dessutom är jag lite specialbehandlad när jag är vegetarian. Om de andra inte äter fisk får jag ett eget litet fat med veggimat. Dessutom har de grymt goda grönsaker, tror mycket kommer direkt från gården. Till efterrätt äter vi ofta frukt och ibland blir det förstås riktiga brakefterrätter.
Det var det. Hoppas ni har det bra där hemma.
Eftersom jag inte har någon kamera lägger jag upp en bild på världens gullunge och tänker tillbaka på mitt underbara år i kalix :)

Igår var vi på ett mysigt litet café i Póvoa de Vazim och mötte några vänner till Pedro och hans flickvän Carina. Vi blev bjudna på middag i deras lägenhet och vilken lägenhet det var! Läget var perfekt med utsikt över havet, väldigt fräscht och stort. Men jag antar att en sådan lägga kostar några kronor. Det var en väldigt trevlig kväll och vi blev bjudna på fantastiska röda viner av Serré. Även om jag inte är någon finsmakare så tycker jag det är gott med vin och det vi drack igår kan nog ha varit det godaste ever. Vi åt även god mat och spelade spel (typ Wii). Väldigt trevliga människor som jag säkert kommer träffa igen.
Idag har vi haft världens slappardag. Jag har sovit hela förmiddagen, ätit lunch, kollat på film och nu ligger jag framför datorn. Men tror det har varit bra för mig med en dags återhämtning. Mår bättre, men är fortfarande risig och hostar massor. Får se hur mycket jag kan jobba imorgon men då är det åtminstone bara longering på schemat.
Vi har också hunnit med ett resturangbesök i lördags. Det var en typisk portugisisk resturang och jag åt en laxbit som var mumma. Maten här i Portugal är lite annorlunda jämfört med Sverige (såklart..). En av de största skillnaderna tycker jag är såser. I Sverige har vi mycket tillbehör till maten. Här är det ganska enkelt, ev finns det majonnäs och ketchup, men inga andra såser. De saltar de inte maten så mycket som vi gör i Sverige. Allt vi har ätit har varit supergott tycker jag, enkelt men gott. Dessutom är jag lite specialbehandlad när jag är vegetarian. Om de andra inte äter fisk får jag ett eget litet fat med veggimat. Dessutom har de grymt goda grönsaker, tror mycket kommer direkt från gården. Till efterrätt äter vi ofta frukt och ibland blir det förstås riktiga brakefterrätter.
Det var det. Hoppas ni har det bra där hemma.
Eftersom jag inte har någon kamera lägger jag upp en bild på världens gullunge och tänker tillbaka på mitt underbara år i kalix :)

Kommentarer
Trackback